top of page

20 zraněných osob aneb Jak jsme odškodnili cestující po tragické nehodě v Itálii

V srpnu 2017 došlo k nehodě českého autobusu v Itálii. Autobus plný českých turistů mířil do obce Ronzone, kde je měla čekat dlouho očekávaná dovolená. Vše změnilo tragické selhání brzd. Odborníci z Votum poškozeným pomohli získat náležité odškodnění.


Většina cesty proběhla naprosto bez problémů. Autobus se právě blížil do cílové destinace, když začaly problémy. Nedaleko před oblíbenou dovolenkovou destinací Ronzone se nachází velmi ostrá zatáčka, která je častým místem dopravních nehod. Zatáčku řidič autobusu sice ještě bez problémů zvládl projet, jelikož brzdy v danou chvíli fungovaly, krátce poté se však situace změnila. Autobus se začal chovat podivně a ve vysoké rychlosti se řítil zatáčkami dolů z kopce. Pak brzdy přestaly fungovat úplně.



Pohotový řidič pochopil, že autobus nezastaví, a tak odvrátil katastrofu tím, že stočil volant. Autobus vjel na louku převrátil se na stranu. Řidič na místě bohužel zemřel.


20 zraněných a jeden mrtvý

Autobus byl plný, celkem v něm jelo 40 cestujících. Krátce po nehodě, k níž rychle dorazila trojice vrtulníků, záchranáři a hasiči, bylo jasné, že na místě je 20 zraněných. 13 z nich skončilo v nemocnici, řidič bohužel na místě podlehl svým zraněním. O rozsahu nehody svědčí také fakt, že zranění cestující byli rozvezeni hned do čtveřice nemocnic v okolí.



Krátce po nehodě se k řešení případu dostali odborníci z Centra Odškodnění Votum. V 9 případech došlo ve spolupráci s cestovní kanceláří a Českou pojišťovnou, u které byl autobus pojištěn, k odškodnění zdraví. Pomohli jsme však i příbuzným. Pro odškodnění v podobných případech nepotřebujete speciální pojištění, nárok mají oběti nehod na odškodnění z povinného ručení vinníka.


Odškodnění za zranění i duševní útrapy

Pro klienty jsme získali téměř 2 miliony korun. Jednalo se především o zmíněné odškodnění zdraví, ve dvou případech se také podařilo získat odškodnění za duševní útrapy.


Pokud jste se stali účastníkem nehody, bojujte za své nároky a kontaktujte odborníky, kteří vám pomohou získat odškodnění v takové výši, která vám skutečně náleží. Pokud jste už dostali nabídku od pojišťovny, neváhejte nás kontaktovat a ověřte si, zda je výše odškodnění odpovídající. Úvodní konzultace je zdarma. Jak ukazují zkušenosti našich klientů, pojišťovnou nabídnutá částka bývá v mnoha případech příliš nízká.




15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page