top of page

Dopravní nehoda s neznámým viníkem: Jak získat odškodnění újmy na zdraví?

Stala se nehoda a viník z místa nehody ujel? Rady, které říkají, jak se zachovat při dopravní nehodě se zraněním, většinou hovoří jasně. Veškeré nároky a odškodnění vymáhejte u pojistitele vozidla viníka nehody. Co ale dělat, když viníka nehody neznáte, protože od nehody ujel? S tím vám teď poradíme my.


Hned na úvod je zásadní jedna věc – přivolejte k takové nehodě policii. I když se obecně uvádí, že policii máte volat pouze v určitých případech (např. dojde-li k usmrcení osoby, škoda na vozidle přesáhne částku 100 000 Kč, je způsobena hmotná škoda na majetku třetí osoby apod.), pokud viník od nehody ujel, na nic jiného nehleďte a policii zavolejte. Policisté vše důležité nafotí, vyslechnou svědky, prohlédnou kamerové záznamy, a když budete mít štěstí, podaří se jim viníka vypátrat. Ani v opačném případě ale nemusíte přijít zkrátka. Důležité však je s policií spolupracovat, jak jen to bude možné.


Nárok na odškodnění za zranění i úmrtí máte i v případě, že viník ujel

Pokud dojde k nehodě se zraněním nebo dokonce úmrtím, viník ujede a nedaří se ho vypátrat, poškození stále mají nárok na odškodnění za újmu na zdraví. Bolestné, odškodnění za ušlý výdělek nebo trvalé následky, to vše je v takovém případě hrazeno z garančního fondu České kanceláře pojistitelů. Tento fond hradí škody, které způsobí nepojištěné vozidlo nebo právě neznámý viník, který od nehody ujel.


A jak v takové situaci odškodnění od České kanceláře pojistitelů získat? My doporučíme jedno, obrátit se na odborníky, kteří přesně ví, jak v těchto často dost zapeklitých situacích postupovat. V Centru odškodnění Votum vám se vším poradí a budou vás zastupovat při žádosti o odškodnění. Opravdu ale nezapomeňte na to nejdůležitější, pokud chcete žádat o odškodnění z garančního fondu, protože došlo k nehodě s neznámým viníkem, musíte k havárii vždy přivolat policii. I na první pohled neřešitelné a beznadějné situace můžete zvládnout, stačí jenom vědět, jak postupovat a na koho se v danou chvíli obrátit. Stala se Vám nehoda, při které viník ujel? Neváhejte nás kontaktovat, nebo využijte našeho fromuláře pro online odškodnění po dopravních nehodách a úrazech.




38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page