top of page

Dopravní nehody: Kde najít aktuální situaci na silnicích?

Dopravní nehody jsou nepříjemné nejen pro samotné účastníky dopravních nehod, ale také pro ostatní účastníky silničního provozu. Stačí malá událost a doprava v dané lokalitě se zcela zastaví. Jak zjistit, kde se aktuálně nachází dopravní nehody a kde se tedy vyplatí jet jinudy?


Aktuální mapa dopravních nehod

Mapa aktuálních dopravních nehod je neocenitelným pomocníkem pro všechny, kteří chtějí co nejrychleji dojet do cíle a nechtějí stát v zácpě. Pokud vás zajímá, kde se aktuálně nehody nachází, můžete se podívat na interaktivní mapu níže. Spatřit na ní můžete nejen nehody, ale také nejrůznější uzavírky a objížďky. Užitečné je také zobrazení průjezdnosti silnic a jejich úseků. Aktuální mapa je k dispozici zcela zdarma a prozkoumat si ji můžete rovnou zde na stránkách.


Klikněte na mapu:


Databáza dopravních nehod Policie ČR

Vlastní databázi dopravních nehod provozuje také Policie ČR ve spolupráci s centrem dopravního výzkumu. Vyhledávání v databázi je velmi detailní a umožňuje vypátrat informace o zaznamenaných nehodách včetně veškerých detailů, jako je počet účastníků, výrobce vozidla či zda byl při někdo zraněn při autonehodě.


Nedávno došlo k aktualizaci systému s databází dopravních nehod, který má nově podobu interaktivní mapy a přehledného vyhledávače nehod.




Pokud hledáte aktuální dopravní nehody v daném místě, např. nehody v Brně či dopravní nehody v Praze, můžete se podívat také na speciální stránky, které nabízí ucelený přehled všech nehod v dané lokalitě. Zároveň umožňují zjistit, o jaký druh nehody se jedná, zda při nehodě došlo ke zranění a zda je daná silnice průjezdná. Tato informace může být užitečná hlavně před vyjetím na silnice. Pohodlnější cestou jsou však navigační aplikace, které přehled aktuálních dopravních nehod nabízí také. Jaké jsou nejlepší?






Dopravní nehody ve Waze, Google Maps i Mapy.cz

Většina řidičů v České republice používá pro navigaci do cílové destinace jednu z trojice aplikací Google Mapy, Waze či Mapy.cz. Všechny mají zabudovanou funkci pro sledování aktuální dopravní situace a jsou zcela zdarma. Pro své správné fungování potřebují pouze připojení k internetu a chytrý telefon či tablet.



Výhodou mobilních aplikací je fakt, že neustále sledují, zda na trase nedošlo ke změně situace a v případě potřeby automaticky nabízí alternativní trasy a objížďky. Nejdále je v tomto ohledu aplikace Waze, kterou provozuje taktéž Google a která např. v případě dopravní nehody na plánované trase dokáže trasu velmi rychle změnit a upravit tak, aby došlo k co nejmenšímu zdržení.


Jak v mobilní aplikaci zjistit, zda se v okolí nachází nějaké dopravní nehody? Nejlepší volbou je zadání cílové destinace a následně, ještě před potvrzením destinace, můžete posunováním po mapě postupně dojít až k cílové destinaci. Automaticky tak vidíte, co vás na trase čeká. Jedná se o pohodlný způsob, jak sledovat aktuální dopravní nehody a stav na silnicích. V případě, že kolem některé z dopravních nehod pojedete, ji můžete do navigační aplikace sami zadat. V takovém případě ostatní řidiči uvidí, že je průjezd omezen a navigace jim pomůže zjistit alternativní trasu.


Využívání navigačních aplikací je dobrým způsobem, jak omezit riziko na silnicích. O případných překážkách na cestě se dozvíte včas a snížíte tak možné riziko dopravní nehody.


Pokud by se vám přeci jen na cestě něco přihodilo, neváhejte se obrátit na odborníky, kteří vám zdarma poradí a pomohou s finančním odškodněním po nehodě. Nárok na odškodnění za zranění při nehodě má každý, kdo nezpůsobil dopravní nehodu a utrpěl při ní újmu na zdraví. Požádat můžete až 3 roky nazpět a nemusíte mít sjednané žádné speciální pojištění. Odškodnění se vyplácí z povinného ručení viníka.



1 395 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page