top of page

Případ rekordního odškodnění: Za své klienty bojujeme, i když jiní to už vzdali

Martinovi bylo teprve 18 let a právě dokončoval školu. Život mladého sportovce a nadšeného rybáře navždy změnila nešťastná autonehoda, která zmařila jeho životní sny a připravila jeho rodinu o milovaného syna tak, jak jej znali. Kvůli těžkému poškození mozku zůstal upoután na lůžko. Rodina se ocitla v nelehké situaci a kvůli průtahům s pojišťovnou vše vypadalo beznadějně. Souhrou náhod se o případu dozvěděli naši odborníci a Martinovi a jeho rodině pomohli získat rekordní odškodnění ve výši 20 903 615 Kč. Jak vše probíhalo?


Byl to den jako každý jiný a Martin, který byl členem rybářského klubu a nadšeným sportovcem, se měl potkat se svým kamarádem Petrem. Mladíci usedli do auta, Martin na sedadlo spolujezdce, a společně s Petrem se vydali na projížďku. Kdyby tušil, jak cesta skončí, určitě by do auta nenasedl. O chvíli později totiž jeho kamarád ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do betonového mostku.



Martin vážnou nehodu přežil, ale s těžkými následky, po kterých už jeho život a život jeho nejbližších nebude stejný. Ve svých 18 letech tak zůstal s těžkým poškozením mozku upoután na lůžko a vyžadující celodenní péči. Jeho rodina jej musí krmit, cvičit s ním a starat se o veškeré jeho potřeby 24 hodin denně.

Nešťastná volba advokáta mohla rodinu připravit o miliony

Krátce po nehodě Martinova tatínka oslovila nezisková organizace působící v ČR, která rodině nabídla právní pomoc a doporučila svého spolupracujícího advokáta. Advokát měl získat odškodnění, které by rodině pomohlo zvládnout nelehkou situaci a umožnilo rodičům péči o syna bez starosti o finance. Rodiče s advokátem uzavřeli smlouvu a on jim měl pomoci vyřídit odškodnění.


Tatínek Martina byl po roce zastupování advokátem zoufalý, jelikož zanechal svého zaměstnání, aby se mohli s manželkou o syna starat. Odškodnění se vleklo a za rok zastupování advokátem dostala rodina od pojišťovny zálohu ve výši pouhých 100 000 Kč, což jim nestačilo ani na pokrytí životních nákladů. Malá pojišťovna viníka nehody se bránila plnění a neměla dostatek kapitálu. Situace v rodině tak byla zoufalá…


V té době, tedy přibližně po roce od nehody, jsme se ve Votum o Martinově příběhu poprvé dozvěděli. Kontakt na Martinova tatínka jsme dostali od našich partnerů z projektu Keep Respect a rozhodli se jednat.


Více než 20 milionů a naděje na lepší život

S tatínkem Martina se krátce na to setkala Iva Cacáková z Votum: „V roce 2016 jsem si s tatínkem Martina sjednala schůzku na rehabilitačním ústavu, kde jsme si vyslechli celý příběh. Zoufalost z průtahů a nejisté vyhlídky na úspěšné odškodnění vyústily v ukončení spolupráce s advokátem a uzavřením nové smlouvy se společností Votum. Rodina to měla složité a potřebovala co nejrychleji pomoci.“


V září 2016 jsme sepsali smlouvu a začali na Martinově případu pracovat a výsledek mluví za vše. Ve spolupráci s partnerskou advokátní kanceláří se nám podařilo vyřídit klientovi 18 301 775 Kč a pro jeho rodinu dalších 2 575 920 Kč za duševní útrapy.


Celkem jsme tedy pro Martina a jeho rodinu získali rekordních 20 903 615 Kč.


Za své klienty bojujeme až do konce

Martinův případ je druhý největší případ v dějinách společnosti VOTUM v České republice. Výsledek se díky péči našich odborníků podařil, a přestože malá pojišťovna viníka nechtěla nic plnit a neměla kapitál, pro klienta jsme získali rekordní částku, díky které má Martin a jeho rodina šanci na lepší život.


Z úspěchu a pomoci Martinovi máme obrovskou radost a žene nás vpřed. Martinův případ je dobrým příkladem pro klienty, kteří nevědí, pro koho se rozhodnout a komu svěřit řešení svého případu.


Stal se úraz Vám a chcete pomoci získat odškodnění, na které máte nárok? Pomáháme obětem dopravních nehod a zaměstnancům po pracovním úrazu. Kontaktujte profesionály ze společnosti VOTUM Moje odškodnění a nechte si vypracovat bezplatnou analýzu vašeho případu. Jsme tu pro Vás.

Jména byla z důvodu ochrany soukromí změněna.




5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page